Szőrtelenítés gyorsan és könnyedén!

Téli ruhatárunkat már a szekrény mélyére száműztük, és ahogy hosszabbodnak a nappalok, beköszönt a jó idő, úgy rövidül a nadrágunk hossza, és előkerülnek az egyre lengébb darabok. Ennek következtében nagyobb figyelmet fordítunk a szőrtelenítésre is.

Szerencsére az eszközök széles tárházából válogathatunk. Kérdés mennyi időt szánunk rá, mennyire várunk tartós eredményt, illetve mekkora a fájdalomküszöbünk.

 

Éles pengék, gyors győzelem

Ha SOS szőrtelenítésre van szükséged, akkor a borotva a legjobb megoldás. Gyors és fájdalommentes, váratlan helyzetekre kiváló. Az eredmény sima, selymes, szőrmentes bőrfelület, de sajnos nem tart sokáig ez az „idilli” állapot. A borotválás legnagyobb gyengéje, hogy 3-4 naponta meg kell ismételni a rituálét, tartós eredményt ne várjunk tőle.

Egy mozdulat és más semmi, a gyantázás csak ennyi

A gyantázással azonban akár több hétre is búcsút vehetünk a szőrszálainktól. Ennek persze megvan az ára, mivel (főleg az érzékeny bőrűeknek) fájdalmasabb eljárásról van szó, mint a borotválás. Ráadásul meg kell várni azt a bizonyos 2 mm-es kritikus határt, hogy el tudjuk távolítani a szálakat. Ritkább esetekben allergiás reakció, irritáció is felléphet a bőrön, meleggyanta esetén pedig mindig vigyázzunk, nehogy megégessünk magunkat!

Gyökerestől a problémát

Az epilálás, mint minden gyökéreltávolító szőrtelenítés, szintén tartós (akár 4 hetes) szőrmentes állapotot jelent, hiszen a szőrszálak hosszabb idő alatt nőnek vissza, mint a felületi eltávolító módszereknél. Előnye a gyantázással szemben, hogy a legújabb epilátorok, már 0,5 mm-es szőrszálat is képesek eltávolítani, nem kell megvárni a 2 mm-t. Bár kezdetben valóban fájdalmas élmény lehet, de rendszeres használat után ez a kellemetlen érzés csökkenni fog. A különböző tartozékoknak köszönhetően pedig már minden testrészen (láb, hónalj, kar, bikinivonal) elégedettek lehetünk a végeredménnyel. Az érzékenyebb területekre azonban mindig ügyeljünk!

+1 bónusz: Tartós szőrtelenítő eszközök

„Ez nem csak szépségszalonokban lehetséges?” – teszik fel sokan a kérdést. A válasz határozottan NEM. Bár fontos leszögezni, hogy nem teljesen ugyanazt a technológiát használják, de a professzionális szépségszalonokban használt technológiából fejlesztettek ki. Kiváló példa a Philips vagy a Remington fejlesztése, mely innovatív fényalapú technológiát, azaz IPL-t alkalmaz a tartós szőrtelenítésre. A módszert kifejezetten úgy alakították ki, hogy otthon is biztonságosan alkalmazható legyen. A nyaktól lefelé eső területeken hatékony megoldás és csak egyszer kell beruházni rá. Fontos azonban megjegyezni, hogy hatékonysága az egyes bőr- és szőrzettípusoktól függően változhat, ezért a készülék megvásárlása előtt érdemes alaposabban tájékozódni a témában.

A BaByliss G946E villanófényes tartós szőrtelenítő 5 féle bőrtípusra használható. Különlegessége, hogy a készülék összeköthető az okostelefonunkkal, így egy alkalmazáson keresztül beállíthatjuk, hogy emlékeztessen a következő kezelés esedékességére, illetve biztonsági kérdéseken keresztül maximálisan odafigyel a bőrünk épségére.

 
Otthon, vagy szalonban?

Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya. Első ránézésre kényelmesebbnek tűnik, ha bejelentkezünk a kozmetikushoz és ő mindent elintéz helyettünk. Sok esetben valóban így is van, de még ennél is többször alakul úgy, hogy a sors közbeszól, és az előre egyeztetett időpontot le kell mondanunk, vagy foglalni sincs időnk. Éppen ezért jó, ha van otthon egy megbízható szőrtelenítő készülékünk, ami mindig a rendelkezésünkre áll.

Hozzászólások letiltva.