A Prezi felvásárolta az Infogramot

A Prezi felvásárolta az Infogramot

Valószínűleg senkinek sem kell már bemutatni a Prezit: a magyar vállalatnak több mint 85 millió regisztrált felhasználója van, meghatározó szereplő a hazai közéletben, és az utóbbi években is igen aktív. A Prezi Next platform után például a kiterjesztett valóságban megjeleníthető prezentációs megoldásán dolgozik a cég.

A magyar vállalat a fejlesztések jegyében felvásárolt egy másik, világszinten ugyancsak ismert céget, a Rigában működő Infogr.amot. Az online grafikongyártónak nagyjából 3 millió regisztrált felhasználója van, de számos médiavállalat is az ügyfelei között van. Ami azt jelenti, hogy igen sokan találkozhattak már az Infogr.am nevével a neten.

Árvai Péter, a Prezi vezérigazgatója külön kiemelte, hogy az Infogr.am a legjobb az adatok megjelenítésében, és a Prezihez hasonlóan képesek elérni, hogy az emberek odafigyeljenek a bemutatott információkra. A Prezi pedig hisz benne, hogy vizuális eszközökkel jobban lehet elmondani a történeteket a közönségnek. Az Infogr.am ügyvezetője, Mikko Järvenpää hozzátette, hogy ha érthető és magával ragadó módon mutatjuk be az információkat, akkor elősegítjük a teljes történet intuitív befogadását is.

Érdekesség, hogy a két cég vezetője már régóta ismeri egymást: akkor találkoztak, amikor az Infogr.am saját irodát nyitott San Franciscóban. Az Infogr.am egyébként nem azért talált új gazdára, mert rosszul ment a szekere, épp ellenkezőleg: a vállalat nyereséges, de úgy vélik, hogy együtt jobb lehetőségük lesz növekedni a jövőben. Együttműködésre már a múltban is volt példa a két cég között, szerveztek például közös hackathont.

Azt egyelőre korai lenne megjósolni, hogy lesz-e egy csomagban kapható hozzáférés a Prezihez és az Infogr.amhoz, minden a vevők igényeitől függ majd. A feladatok egy részét megosztják, a két termék viszont különálló marad egymástól. Az Infogr.am különálló cégként dolgozhat tovább, jelenleg 35 fővel (a Prezinek 270 embere van).

A felvásárlás során készpénzt és részvényeket is cseréltek, de a pontos összegeket nem hozták nyilvánosságra.

Hozzászólások letiltva.