Lenyűgöző a megújult Google Earth

Amikor a Google Earth még 2004-ben elstartolt, egészen hihetetlen dolognak számított, hogy gyakorlatilag a világ bármelyik pontjára ráközelíthettünk a monitoron. Az azóta eltelt esztendők alatt rengeteget fejlődött a technológia és az azt kiszolgáló képanyag. Érkeztek mobilos verziók és részben beépült a Google Térkép tudása is a szolgáltatásba.

A Google korábban megígérte, hogy hamarosan jelentkezik a megújult Google Earth szolgáltatásával, és az menetrend szerint meg is érkezett, néhány nappal a Föld napja előtt. Az újdonság egy böngészőn keresztül használható, vagyis a weben érhető el. Van külön app hozzá Androidon, és némi késéssel lesz iOS platformra is (valamint frissül a virtuális valóságra építő alkalmazás). Az újításoknak hála fontos, hogy a webes verzió használatához semmit sem kell installálni, feltéve, hogy Google Chrome böngészőt használunk.

Az új Google Earth felületén navigálni az egérrel tudunk, ezen felül pedig a szolgáltatás támogatja az érintéses gesztusvezérlést. Ez utóbbinak nagy hasznát veheti bárki, aki érintőpanellel rendelkező táblagépet vagy laptopot használ

A kereső okosabb lett az eddiginél, ugyanis ha azt írjuk be, hogy „Magyarország fővárosa”, akkor egyből Budapesten találjuk magunkat.

Rengeteg területen tudunk váltani 3D, 2D és Utcakép nézet között, a fontosabb helyekről pedig külön Tudáskártyákkal mesél ismeretterjesztő módon a Google. Szintén újítás a hajókerékkel jelölt Utazó funkció, ami interaktív, vezetett utazást garantál a világ különböző részein (persze csak virtuálisan). Ennek a résznek a létrehozásában a Google partnerei segítettek, mint például a BBC Earth. Amennyiben a dobókockát jelölő ikonra nyomunk rá, akkor a Föld különböző érdekes helyszíneire dob le minket a Google Earth: ilyen a Central Park New Yorkban vagy éppen a londoni Tower Bridge. Eggyel lentebb saját helyeket rögzíthetünk, az alatt pedig megosztási linket kérhetünk az aktuális nézetünkről.

Érdekesnek találtad bejegyzésünket? Akkor ezt is tetszhet. Olvasd el, hogyan árasztják el az internetet az új emojik! >>

 

Hozzászólások letiltva.