Induljon a road trip!

Szabadság, szerelem! E kettő kell nekem. És még valami. Egy belevaló, igazi nyári road trip. Aki akár csak egyszer is átélte már, milyen autóval szelni az utat, s az ablakból lesni a gyönyörűbbnél gyönyörűbb ismeretlen tájakat, tudja, hogy nincs ennél szabadabb és felemelőbb életérzés. Akármerre is induljon az ember, ha jó társaságot választ maga mellé, lehet az a párja, férje-felesége vagy a legjobb barátai, biztos, hogy életre szóló élményben lesz része!

 

Az úti cél kiválasztása

Könnyű dolgunk van, ha korábban már volt lehetőségünk beleszerelmesedni egy másik nemzet kultúrájába. Akik szeretik a Napsütötte Toszkána, Ízek, imák szerelmek vagy az örök klasszikus Római vakáció című filmeket, esetleg Fellini Édes életét, netán olvasták Szerb Antal Utas és holdvilág című regényét, biztos nem kell gondolkodjanak ahhoz, hogy választásuk Olaszországra essen.

 

De filmek ide vagy oda, biztos, hogy mindannyian álmodoztunk már arról, milyen klassz volna bebarangolni a varázslatos olasz tájakat! Tudjuk, minden út Rómába vezet… meg Firenzébe, Milánóba, Velencébe, Veronába.

 

Felkészülés az utazásra

Ha már eldöntöttük, hogy hova szeretnénk menni, további előkészületekre van szükség, hogy az út során minden a legtökéletesebb lehessen. Akár tervezgető típusok, akár spontaneitást kedvelők vagyunk, érdemes a fő állomásokat, illetve a látnivalók listáját előre kitalálni, és ha még nincs, akkor egy megbízható navigációs készüléket beszerezni, hogy az utazás az élményről szóljon, és ne a kellemetlenségekről.

 

Az első döntés, hogy inkább autóban használatos vagy speciálisan túrázásra alkalmas készüléket szeretnénk-e. Egy road trip esetében az előbbi az előnyös választás, mivel ennek a nagy képernyő nagyban megkönnyíti a tájékozódást. A MIO SPIRIT 7550 LM kijelzője például 12.7 cm-es. További előnye, hogy rendelkezik parkolóasszisztens funkcióval, illetve a készülék megvásárlásával egyúttal a teljes Európa térkép is a miénk lesz. Ha szeretnénk beépített kamerás GPS-t venni, akkor jó választás a Mio Mivue DRIVE55 LM, mely kiváló minőségű, mp4 videóformátumú menetrögzítést biztosít számunkra, de beépített Bluetooth-szal és TMC-vel (közlekedési információk) is rendelkezik.

 

Rádió vagy playlist?

 

Zene nélkül nincs autós túra! Hallgathatunk zenét hordozható vagy autós rádión. Könnyű hordozhatósága miatt praktikus megoldás lehet a klasszikus táskarádió, mint amilyen a THOMSON RT240 vagy a ROADSTAR TRA-2362. Amennyiben inkább a kisebb méreteket preferáljuk, valamelyik zsebrádió lesz számunkra a legjobb választás. A THOMSON RT 205 például csak 300 g és 13x5x2 cm. Csak el ne vesszen egy nagy táskában!

 

Ha valaki nem hagyatkozik a rádió önkényes zenei lejátszás listájára, jó, ha előre készül. A neten rengeteg road trip mix közül választhatunk, de ha van kapacitásunk saját playlist-et összeállítani, még nagyobb sikert arathatunk. CD-n, pendrive-on vagy bármilyen USB 2.0 vagy Bluetooth csatlakozásra alkalmas eszközön vihetjük az útravalót, ha előre gondoskodtunk az autóhifi berendezésről. A Sony WX920BT Bluetooth autóhifire, az előbb felsorolt összes módon lehetséges zenét csatlakoztatni és lejátszani. Ráadásul távirányítóval, sőt még hangvezérléssel is működik.

 

Amit mindig otthon hagyunk…

És végül, ejtsünk pár szót arról, amit valahogy mindig az utolsó percben jut eszünkbe elcsomagolni, vagy rosszabbik esetben már csak útközben eszmélünk, hogy otthon felejtettük: a töltő. Mit meg nem adnánk egy autós- vagy vezeték nélküli töltőért, ha merülőben a telefonunk! Csak gondoljunk bele, mennyire kellemetlen, ha épp akkor merül le valakinek a telefonja, mikor élete szelfijét készítené el mondjuk a Colosseumban! Ha hosszabb útra megyünk, kiemelten ajánlott nagy kapacitású töltővel készülni. Az Alcor H20000 PowerBank, ahogy már nevéből is sejteni lehet, komoly 20 000 mAP-es kapacitással rendelkezik, ráadásul nem kell várni a sorunkra, hisz a három USB kimenet miatt akár három különböző eszköz párhuzamos töltésére is alkalmas.

 Tipp! A nagy melegben garantálhatjuk a kellemes időt, és a pihentető alvást bármilyen szálláson egy mobil klíma segítségével.

Ha te is úgy döntesz, hogy szívesen belevágnál a világ felfedezésébe négykeréken, és még beszereznél pár dolgot indulás előtt, esetleg segítségre lenne szükséged, látogass el webáruházunkba vagy 68 üzletünk bármelyikébe és fordulj bátran szakértőinkhez!

 

Road trip helyett inkább extrém kalandtúrára indulnál? Kövesd blogunkat, hisz hamarosan a újabb tippekkel jelentkezünk! Inkább a városnézés híve vagy? Akkor ez a korábbi cikkünk biztosan tetszeni fog. >>

Hozzászólások letiltva.