Így készíts mennyei tapas-tálat a VB-re!

Itt a június, dübörög a foci VB. Kellemes kikapcsolódás lehet ilyenkor egy mennyei tapas-tál – és persze néhány barát – társaságában lehuppanni a televízió elé és átadni magunkat az izgalmas mérkőzések hangulatának. Most néhány egyszerű és nagyszerű mártogatós receptet* hoztunk nektek, melyeket otthon is könnyen elkészíthettek. Íme, az Euronics tapas ajánlatai – a nemzeti színeink jegyében!

 

Piros – salsa

Ha mártogatós, akkor salsa! Ez a színes, izgalmas és tüzes klasszikus mártás nem hiányozhat az asztalról, ami mellé gyakorlatilag bármit lehet kínálni: hasábokra vágott zöldségeket, tortilla chipset vagy grissinit.

Amire szükséged lesz:

  • 2 dl paradicsomszósz
  • 2 db paradicsom
  • fél fej hagyma
  • 1 db lime leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi cukor, só
  • chili paprika ízlés szerint

 

A paradicsomokat és a hagymát apró darabokra vágjuk, összekeverjük a paradicsomszósszal és az összetört fokhagymával. A többi fűszert is hozzákeverjük, majd belefacsarjuk a lime-ot. Fogyasztás előtt érdemes pár órát a hűtőben pihentetni, hogy összeérjenek az ízek.

Fehér – aioli

A katalán ailoi, vagy ismertebb nevén a fokhagymakrém képviseli a fehér színt kínálatunkban. A kevés hozzávaló és az egyszerű elkészítés ne tévesszen meg senkit: az ailoi igazán kellemes ízélményt nyújt, amely nemcsak kenyér, hanem szalmakrumpli és halételek mellé is kiváló.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 főtt krumpli
  • 1 tojássárgája

Az összes hozzávalót egy mixerben addig aprítjuk, amíg krémes állagú nem lesz.

Zöld – pesto

Bizonyára neked is összefut a nyál a szádban a pesto szó hallatán: kellemesen fűszeres, simogatóan lágy, elképesztően zöld. Az eredeti genovai pesto akkor az igazi, ha összetevőit hagyományos mozsárban törjük össze, ezért aprítógép használatát csak annak hiányában ajánljuk.

A 7 titkos összetevő: 

  • 2-3 maroknyi bazsalikomlevél
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1-2 dl olívaolaj
  • fenyőmag
  • bors

 

A bazsalikomot a fokhagymával, a sóval és a borssal krémesre zúzzuk, majd összekeverjük az olívaolajjal és a finomra reszelt sajttal, végül fenyőmaggal díszítve tálaljuk.

A mártogatósok mellett ne feledkezzünk meg a bőségtálról sem, amelyre halmozhatunk sonkákat, sajtokat, articsókát, olajbogyót, pirítóst vagy tortillát. Tapas-tálunknak csak a képzeletünk és a hűtőnk szabhat határt!

Jó étvágyat és kellemes időtöltést kívánunk!

Ha úgy gondolod, neked is elkel egy kis segítség a konyhában, és szert tennél pár igazán praktikus és kompakt konyhai kisgépre, keresd fel weboldalunkat vagy 68 üzletünk egyikét, ahol szakértőink biztosan segítenek a választásban!

 

 

* A receptek forrása a mindmegette.hu

Hozzászólások letiltva.