Hogyan tudhatjuk biztonságban otthonunkat a nyaralás alatt?

Road trip, extrém kalandtúra vagy akár békés városnézés: közös bennük, hogy szeretnénk minél messzebb szakadni a megszokott hétköznapoktól, és magunk mögött hagyni mindazt, amit már olyan jól ismerünk. Bármerre is húzzon a szívünk, egy dolog biztosan kell a gondtalan nyaraláshoz: a tudat, hogy hátrahagyott ingóságaink biztonságban várnak vissza minket. A mondás szerint alkalom szüli a tolvajt, és magára hagyott otthonunknál bizony nem sok jobb alkalom adódik. Egy közelmúltból származó statisztika szerint országszerte minden évben mintegy 43 ezer betöréses lopást regisztrál a hatóság. Lássuk, mi mindent tehetünk, hogy mi magunk ne váljunk érintetté!

Ne ringassuk magunkat illúziókban!

Az egyik legelterjedtebb tévhit, hogy csak a kacsalábon forgó paloták keltik fel a tolvajok érdeklődését.  Éppen amiatt válnak tökéletes célponttá hétköznapibb lakhelyeink, hogy kevésbé védettek, így kisebb kihívást jelentenek.

Ugyanígy közkeletű tévedés, hogy egy szándékosan égve hagyott lámpa vagy a szomszéd figyelő tekintete elriasztja a bűnözőket. Noha az amerikai filmekből ismert, kifinomult módszerekkel operáló profiktól nem kell tartanunk, annyi rutinnal azért „a szegény ember Danny Ocean-je” is rendelkezik, hogy a folyamatos fényforrás trükkjén átlásson. Ehhez hasonlóan a segítőkész szomszéd szintén nem elég elrettentő: hacsak nem tart az ajtónk előtt 24 órás portaszolgálatot, nem tud két lábon járó biztonságtechnikai eszközzé avanzsálni. A jó munkához ugyan idő kell, lakásunk kirámolásához viszont néhány perc is elég.

Csináljuk okosan!

Ha már elhatároztuk, hogy nem kínáljuk fel tálcán értékeinket, használjuk ki a modern technológia adta előnyöket! Éber szomszédunk szúrópróbaszerű ellenőrzéseinél ma már lényegesen szofisztikáltabb módszerekkel is figyelemmel kísérhetjük otthonunkat. A megfigyeléstechnikai vívmányoknak és az internetnek köszönhetően nem csupán bármikor, bárhonnan szemmel tarthatjuk a kiválasztott helyiségeket, de okostelefonunkra vagy tabletünkre értesítést is kérhetünk, ha az adott készülék mozgást érzékel.

Noha ezen termékek használatával komplett biztonságtechnikai rendszert alakíthatunk ki a lakásban, telepítésük és kezelhetőségük mégis egyszerű és átlátható. Kínálatunkban válogatva ezen felül még azt is láthatod, hogy mindezért az intelligenciáért egyáltalán nem kell horribilis összegeket fizetni.

Kicsit nagyobb ráfordítással természetesen lehetőség van a prémium kategória felé is kacsintgatni. Egyes gyártók olyan otthonbiztonsági csomagokat kínálnak, melyek tartozékai nem csupán kommunikálnak egymással, hanem igény szerint további kiegészítőkkel is bővíthetők. Ezek a kütyük a WiFi-nél biztonságosabb ULE vezeték nélküli szabvány segítségével kapcsolódnak egymáshoz, ráadásul számos hasznos okosságot is tudnak. Olyannyira finomra hangolhatjuk például őket, hogy házi kedvenceink mozgására ne riasszanak be, vagy hogy éjszaka a hűtő felé settenkedve felkapcsolják nekünk a villanyt.

Ha forróvá válna a helyzet

Komoly anyagi károkat nem csak az illetéktelen behatolók okozhatnak, így ha kellően körültekintőek akarunk lenni, akkor érdemes egy megbízható hőérzékelőre is szert tennünk. Amellett, hogy teljes mértékben megfizethetőek, kifejezetten felhasználóbarátok is. A tervezők éppúgy ügyeltek a könnyű felhelyezhetőségre, mint a téves riasztások kiküszöbölésére.

Éppen a nyaralásod tervezgeted? Tervezz akár városnézést, road trip-et vagy az igazi, belevaló kalandtúrát, vannak számodra hasznos tippjeink amiket biztosan érdekesnek fogsz találni.

Úgy döntöttél, szeretnéd te is biztonságban tudni otthonodat, és szeretnéd megtudni, mi mindent kínál ma az intelligens biztonságtechnika? Kérdezd bátran szakértőinket 68 üzletünk bármelyikében, vagy böngészd át webáruházunkat!

Hozzászólások letiltva.