Hátizsákként viselhető a HP Omen X Compact Desktop

A HP egy éve mutatott be először saját hátizsák-PC-t, amelynek a lényege az, hogy hátizsákhoz hasonlóan viselheti a felhasználó. Miért jó ez? A PC elég erős ahhoz, hogy a virtuális valósághoz készült headseteket működtesse, ugyanakkor a kábeleket ebbe lehet csatlakoztatni, nem kell azokban bukdácsolni a VR-hez kialakított helyiségen belül.

A gyártó előállt egy frissített modellel, ami a HP Omen X Compact Desktop lett. Az apró házba gyakorlatilag egy gamereknek szánt PC-t zsúfoltak be, ami természetesen igen erős. Először júliusban jelenik meg a piacon, az alapmodell indulóára pedig 2499 dollár. Ha valaki hátizsák módban is használná, akkor szüksége lesz pluszban egy Omen VR kiegészítőre hozzá. Ez 600 dollárba kerül a PC-n felül.

Ebbe a kiegészítőbe csúsztatva a PC-t azonban egyből hátizsákként lehet viselni, ezért pedig ideális megoldás egy Oculus Rift vagy HTC Vive VR-headsethez. Ilyenkor a vezetékek miatt nem kell többé aggódni, azok nem jelentenek akadályt. A kiegészítő ráadásul menet közben cserélhető akkumulátorokkal (kettővel) oldja meg a működést. Az üzemidő átlagosan egy óra, de a dokk képes két másik energiaforrás töltésére eközben.

A PC-be legjobb esetben korlátlan szorzójú Intel Core i7-es processzor lehet, gyárilag megemelt órajelekkel rendelkező NVIDIA GeForce GTX 1080-as videokártyával. Mindezt 16 GB DDR4-es RAM és 1 TB tárhely (PCIe SSD) egészítik ki. Nem hiányzik a WiFi, a Bluetooth és a DTS Headphone:X-támogatás sem az eszközről, amin egyébként öt USB-A, egy USB-C, egy DisplayPort és egy HDMI csatoló van.

 

Borítókép: InnovationOfficial

Hozzászólások letiltva.