Ezek nélkül ne induljunk útnak

Extrém kalandok földön, vízen, levegőben

 Ha izgalmakkal teli élményekre vágyunk némi extremitással megfűszerezve, semmiképp ne maradjon ki egy jó kis kalandtúra a nyári programtervből. Olykor megéri a komfortzónán kívül merészkedni, hiszen amellett, hogy szellemileg teljesen kikapcsol, igazi adrenalinbomba lehet a sziklamászás, a rafting vagy éppen a siklóernyőzés. Ha az elhatározás megvan, szerezzük be a szükséges eszközöket és vágjunk bele! Mutatunk néhány lehetőséget földön, vízen és persze levegőben!

Függőleges birodalom adrenalinfüggőknek

Ha az adrenalin az éltetőd és bevállalós vagy, a hegy- vagy sziklamászást mindenképp próbáld ki! Jó hír, hogy nem feltétlenül kell külföldre utaznod az élményért, hiszen hazánkban is találhatsz már csábító túraútvonalakat, sőt, izgalmas via ferratákat is! Ezek a professzionálisan kiépített „vasalt utak” elsősorban felnőttek számára készültek, de vannak már könnyített pályák gyerekeknek is.

Ne feledd, ha a függőleges birodalmat választod, a kötélről lógva nem tanácsos telefonnal fotózgatni mint Pókember. Javasoljuk, hogy inkább szerezz be egy megfelelő akciókamerát az ilyen alkalmakra, amelyet biztonságosan magadra rögzíthetsz és kiváló képminőséget ad.

Vizes kalandok

Inkább a vizek szerelmesének vallod magad? Ütemezz be a nyárra egy szlovéniai raftingolást, vagy válassz az itthoni kenutúrák közül, hiszen Magyarország is bővelkedik szebbnél szebb vízi utakban. Evezés közben azonban érdemes megállni egy-egy pillanatra (ha a vízmozgás engedi!). Elképesztő látványt nyújt a folyóról kémlelni a part menti erdősávokat és homokösvényeket, vagy a nádasban megbúvó madárfajokat és állatvilágot. A távcső zseniális találmány. Ilyen helyzetekben kimondottan érdemes vízálló és páramentes távcsövet választani, amely maximalizálja az élményt extrém tevékenységek esetén is.

A fellegekben

 Neked is megfordult már a fejedben, hogy kipróbáld a repülés valamelyik formáját? Legyen szó sétarepülésről, hőlégballonozásról vagy a bevállalósabbaknak siklóernyőzésről, felejthetetlen élmény lesz megtapasztalni, milyen több száz méter magasan repülni és fentről szemlélni a világot. Ha jól időzítesz, még a naplementét is végignézheted a levegőből. Szerencsére azonban a tériszonyosoknak sem kell lemondaniuk a panorámáról, hiszen már olyan profi drónokat lehet kapni a piacon, amelyeket okostelefonról is könnyen irányíthatunk anélkül, hogy a magasba emelkednénk. Ugye, milyen nagyszerű?

Ha meghoztuk a kedved az extrém kalandokhoz, szerezz be strapabíró és alkalomhoz illő kütyüket, hogy maximalizáld az élményt, és ne maradj emlékek nélkül. Ha további útmutatásra van szükséged az elektronikai cikkek tárházában, fordulj szakértőinkhez 68 üzletünk bármelyikében vagy látogass el webáruházunkba!

 Ha autós körutazást vagy városnézést tervezel, olvasd el korábbi blogbejegyzéseinket is, amelyekben további hasznos tippeket adunk! Kalandra vágysz? Ne habozz, kerekedj fel!

 

Hozzászólások letiltva.