Elindítottuk az Euronics, digitális felzárkóztatási programját

Rendhagyó számítástechnikai órák keretében látogattunk el a veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskolába.

Célunk, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét a biztonságos internethasználatra és megismertessük őket az új technológiák nyújtotta lehetőségekkel. A digitális felzárkóztatás program interaktív óráin az osztályoknak lehetősége nyílt a jövőbe is kirándulni, továbbá az általunk ezen rendhagyó órák lebonyolításához a tabletjeink segítségével izgalmas tartalmakat is gyártaniuk.

 

Idézet a megjelent sajtócikkekből:

Napjainkban a gyerekek szinte már mobiltelefonnal a kezükben születnek, éppen ezért egyre égetőbb kérdés az internetbiztonság. Programunk keretében elsősorban ennek fontosságára szeretnénk felhívni a diákok figyelmét – mondta el Fajcsi Róbert, a Euronics Műszaki Áruházlánc kereskedelmi ügyvezető igazgatója. – Az interaktív órákon a fiatalok az adatbiztonsággal, a virtuális valóssággal, valamint a hírek hitelességével és a már hétköznapokban is használt új technológiákkal kapcsolatos elméleti alapok elsajátítása után a Euronics táblagépeinek segítségével a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat: közösen készítettek videót jövőbeni foglalkozásukról „Hol látom magam 10 év múlva?” címmel.

Az általunk életre hívott programban a veszprémi általános iskola három felső tagozatos osztálya vett részt, ahol a diákok az előadás végén a tanultak mellett hasznos ajándékokkal is gazdagodtak. A programot folytatjuk és az ország több városába is ellátogatunk, azaz lesznek majd ilyen rendhagyó informatika órák, melyről a későbbiek során beszámolunk.

Forrás: http://www.veszpremkukac.hu/digitalis-elindult-az-euronics-felzarkoztatasi-programja/

 

Hozzászólások letiltva.