Elárasztják az internetet az új emojik

Legyen szó közösségi oldalakról vagy üzenetküldőkről, igazából már megszokhattuk, hogy mindenki előszeretettel használni grafikus hangulatjeleket, amikor csak lehet. Sokszor még a betűk és a számok helyett is. Ami azt illeti, a legfiatalabb korosztály kész történeteket is képes elmesélni csupán emojik használatával. Az interneten használt különféle karaktereket szabványosító Unicode pedig folyamatosan dolgozik a hangulatjeleken. Nemrég hozzácsapott egy újabb csomagot a meglévőhöz, aminek hála a webes alkalmazásokban még nagyobb lett a választék.

Elsőként a Twitteren jelent meg a 69 új emoji, amelyek viszont nemek és bőrszínek alapján további variációkat is kínálnak. Így összesen 239 új hangulatjellel bővült a kínálat. Ezek között vannak érthető és jogos újítások. Akad például olyan figura, amely az ujját a szája elé teszi, és ezzel csendre inti a beszélgetőpartnert, esetleg jelzi az információ titkosságát.

Van felhúzott szemű fejecske, akad mérges fej, amivel kifejezhetjük, ha már káromkodnánk legszívesebben.

Az viszont már remek kérdés, hogy kinek égető fontosságú a lámpából előbújó dzsinn, amelyből a nemek közti egyenlőséget kifejezve férfi és női változat is van. Tiltakozó zombi, vámpír, hányó fejecske, világító ufó szintén akad. A csomagban található még például falmászó fiú és lány, dinoszauruszok, tehát lassan minden gondolatunkhoz akad majd valamilyen hangulatjel.

Az Unicode 10.0 által összegyűjtött, teljes 2017-es listát ide kattintva lehet megnézni, illetve van egy videó is az új emojikról. Elsőként a Twitteren lehet őket használni, szépen sorban azonban az összes többi közösségi platformon és csevegőfelületen is megjelennek ezek a hangulatjelek.

Hozzászólások letiltva.