Az HTC U11 szereti, ha szorongatják

Egyedi, fantasztikus hátlap

Az HTC már az U Ultra és az U Play okostelefonjaival is igyekezett új irányba állni, azonban az idei év igazán nagy durranását az HTC U11 jelenti a gyártótól. A dizájn ismét a folyékonyüvegre épít, vagyis a hátlap a szokásosnál is jobban csillog, és a dőlésszögtől függően változtatja a színét. Nagyon vonzó a készülék hátlapja, talán a legkiemelkedőbb a mezőnyből.

Szorítsd a telefont!

Szintén megkülönböztető jegye az eszköznek az Edge Sense funkció. A gyártó a ház oldalába nyomásérzékelő szenzorokat épített be, amelyek figyelik, hogy a ház oldalát mennyire erősen fogjuk vagy szorítjuk meg. A szükséges erősséget mi magunk adhatjuk meg két lépcsőben (rövid és hosszú), és azt is, hogy ennek hatására mi történjen. Elindulhat például a Google Assistant (vagy az Amazon Alexa) vagy éppen a kamera, de fotózhatunk is ezzel a móddal. Az HTC alkalmazásai szintén kezelik a funkciót, de lesz egy olyan program is, ami a fejlesztők támogatása nélkül, minden appra kiterjeszti azt.

Lélegzetelállító sebesség, hosszabb üzemidő

Az okostelefon előlapján egy 5,5 hüvelykes, QHD felbontású és Gorilla Glass 5 borítású SuperLCD 5 kijelzőt találunk, amelynek a minőségére nem lehet panasz. A panel mindenesetre 16:9-es képarányú, a keretei pedig jóval nagyobbak, mint amit az LG G6-nál vagy a Samsung Galaxy S8-nál láttunk. A motorháztető alatt egy Snapdragon 835-ös lapka, 4 GB RAM és 64 GB tárhely lapul, az optimalizációk miatt a mezőnyt sebességben alaposan lekörözi a készülék. Ami egyébként víz-és porálló lett, IP67-es minősítést szerzett.

A legjobb képek éjjel, nappal

A készülék előlapi kamerája 16 megapixeles szenzorral és f/2.0 rekeszértékkel dolgozik. A hátlapi kamera egy UltraPixel 3, ami 12 megapixeles, f/1.7-es rekeszértékű szenzort jelent, villámgyors autofókusszal. Lézeres segítség nélkül is 0,3 másodperc kell csak a kamerának. Maga a szenzor 1,4 mikronos, az elektronikai mellett optikai képstabilizálás is van. A HDR Boost funkció szintén nagy érdekesség, azonnali és állandó extrát jelent, akárcsak a Google okostelefonjainál a HDR+ funkció. A DxOMark tesztjein 90 pontot szerzett az HTC U11, ezzel papíron a legjobb valaha volt mobilos fényképező, és a tesztek alapján sincs miért szégyenkeznie.

3D-s hangrögzítés

A telefonban négy helyen elhelyezett többirányú mikrofon dolgozik hangrögzítés közben a legjobb minőségért, valamint videófelvétel közben ráközelíthetsz egy adott pontra – és annak hangjára is, mely így erősebben fog szólni.

Sajnos 3,5 milliméteres jackcsatlakozó nincs a készüléken, ellenben a BoomSound Hi-Fi rendszer nem csak egy alsó hangszórót ad, hanem a felső rész is szól – továbbá a ház egésze segít növelni a hangzást és a hangerőt. Szintén különleges az HTC USonic fülhallgató, amely USB-C-s, és aktív zajszűréssel dolgozik. Aki mást használna, annak egy DAC-képes átalakító jár a csomagban. A 3000 mAh-s akku támogatja a gyorstöltést.

(1) hozzászólás

  • temesi csaba
    2017-07-01 at 20:35

    Hát nem semmi…..Le a kalappal.!!!!

Hozzászólások letiltva.