8 pont az IPL tartós szőrtelenítési eljárásról

1.     Mit jelent az IPL szőrtelenítési eljárás?

Az IPL betűszó az “Intenzíven Pulzáló Fény” szakkifejezés rövidítése. Világszerte bőrgyógyászok által professzionális szőreltávolító klinikákon és szalonokban alkalmazott, jól bevált technológia. A készülék rövid ideig tartó, kalibrált, intenzív fényimpulzust bocsát ki, a besugárzást elnyeli a szőrszál sötét pigmentje (melanin), a szőrtüszőben hőenergiává alakulva, meggátolja a szőr növekedését. Ezzel a kezeléssel a szőr körülbelül 14 nap alatt kihullik. A szőr növekedési szakaszában (anagén fázis) kezelt szőrszálak jelentősen megritkulnak, és vékonyabbá válnak.

2.     Professzionális szintű eredmény a saját otthonunkban

A létező legjobb, legtartósabb eredménnyel alkalmazható, otthon is egyszerűen használható szőrtelenítési megoldás.

3.     Tartós szőrtelenítési eredmény

Az IPL eszközökkel biztonságosan, fájdalommentesen és egyszerűen érhetünk el több hónapig tartó, tartós szőrtelenítési eredményt, mindössze akár 3 használat után. (Akár már három kezelést követően is tartós, több hónapig tartó szőrmentes állapotot érhetsz el. Eléggé egyszerű ahhoz, hogy otthon is használhasd, és eléggé hatékony ahhoz, hogy ne kelljen hetente kozmetikai szalonokba járkálnod. Az IPL technológiával rendelkező készülékek esetében kezdetben minimum három alkalommal kell elvégezni, az első 6 hétben, 2 hetes intervallumokban ismételjük.)

4.     Miért válasszuk az IPL készüléket?

·         Biztonságos

·         Fájdalommentes

·         Tartós eredmény akár 3 használat után

5.     Kik használhatják az IPL készülékeket?

Az IPL készülék biztonságosan és hatékonyan alkalmazható a Fitzpatrick féle bőrszínskála 1 – 4. fokozatáig: nagyon sötét bőr és a nagyon világos szőke, fehér, ősz szőrszálak kivételével minden bőr -, és szőrtípusnál (lásd bőrszínskálánkat).

6.     UNISEX és könnyű használat


A testkezelő fejet férfiak és nők egyaránt használhatják hosszan tartó szőrmentes állapot elérésére a lábon, karon, alkaron, bikini vonalon, háton, mellkason és a vállakon. Az arckezelő fejet csak a nő arcon (arccsont alatti terület) lehet használni.

7.     Mennyi ideig tart a kezelés?

8.     Mire számíthatunk az IPL kezelés során?

Vizsgálataink szerint csupán egyetlen kezelés is már jelentős szőrzetritkulást eredményez, azonban az optimális eredményt általában egyetlen művelettel nem lehet elérni, hiszen a kezelés az anagén fázisban levő szőrszálak esetében hatékony.

A legjobb eredmény biztosításához mindig ismételje meg a kezelést, ha újra szőr kinövését észleli. Az elért eredmény egyénenként változó, kezdetben azonban a legtöbb esetben a kívánt eredményt a területek háromszor, két hetes időközönként elvégzett újrakezelésével lehet biztosítani.

A szőr újranövése teljesen természetes és várható folyamat a készülék használata során, a legjobb eredmény elérése érdekében a kezelést meg kell ismételni azokon a területeken, ahol a szőr újra kinőtt.

Hozzászólások letiltva.